Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مهر، مسابقات جام ملتهای آسیا که معتبرترین تورنمنت فوتبالی در قاره کهن محسوب می‌شود تاکنون در ۱۶ دوره برگزار شده و کمتر از سه روز به آغاز هفدهمین دوره این مسابقات در کشور امارات باقی است.

این بازیها همواره با اتفاقات جالب و بازیهای خاطره انگیز همراه بوده است و بعضا نتایجی در برخی از دیدارها ثبت شده که خارج از انتظار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این گزارش به خاطره انگیزترین و پرگل ترین بازیهای ادوار گذشته جام اشاره می‌کنیم.

بهترین نتیجه در همه ادوار جام ملتها

بهترین نتیجه‌ای که تاکنون در همه ادوار گذشته این مسابقات به دست آمده، پیروزی پر گل تیم ملی ایران برابر یمن بود. ششمین دوره از جام ملتهای آسیا در سال ۱۹۷۶ و به میزبانی کشورمان ایران برگزار شد و تیم ملی ایران در آن دوره از بازیها توانست برای سومین بار به مقام قهرمانی این مسابقات دست یابد. 

ملی پوشان کشورمان که با هدایت حشمت مهاجرانی در این مسابقات حضور داشتند، در مرحله گروهی مسابقات توانستند با نتیجه ۸ بر صفر حریف خود یمن را در هم بکوبند که این نتیجه تبدیل به رکوردی تاریخی در همه ادوار جام ملتهای آسیا شد تا بهترین پیروزی همه تاریخ این مسابقات به نام تیم ملی ایران به ثبت برسد.

تیم ملی کشورمان که با عراق و یمن همگروه بود، موفق شد با هت تریک زنده یاد غلامحسین مظلومی، ۲ گل علیرضا عزیزی، ۲ گل علیرضا خورشیدی و تک گل ناصر نورایی حریف خود را با نتیجه ۸ بر صفر شکست دهد. تیم ملی فوتبال ژاپن نیز یکبار موفق به زدن ۸ گل به حریف خود شد که به سبب دریافت یک گل، برتری اش نسبت به برتری ایران برابر یمن کمرنگ تر است.

پرگل ترین بازی تاریخ جام ملتها

در ادوار گذشته جام ملتها بازیهای پر گل زیاد بوده است، اما پر گل ترین بازی ادوار گذشته در دیداری شکل گرفته که طرفین آن تیم های ملی ژاپن و ازبکستان بودند. دیداری که با رد و بدل شدن ۹ گل به پایان رسید.

ژاپنی ها در سال ۲۰۰۰ توانستند در کشور لبنان قهرمانی آسیا را جشن بگیرند. در این دوره از مسابقات ژاپن به همراه عربستان، قطر و ازبکستان در گروه C مسابقات حضور داشت و در همین مرحله گروهی موفق شد در دیداری پر گل با نتیجه ۸ بر یک ازبکستان را مغلوب کند تا این دیدار با رد و بدل شدن ۹ گل تبدیل به پر گل ترین بازی تاریخ مسابقات شود. 

در این بازی دو بازیکن ژاپن به اسم «آکینوری نیشیزاوا» و «نائوهیرو تاکاهارا» هت تریک کردند و «هیرواکی موریشیما» به همراه «هیداکی کیتاجیما» هر کدام یکبار برای ژاپن گلزنی کردند. تک گل ازبکستان هم توسط «سرگی لوشان» به ثمر رسید. 

پیروزی پر گلی دیگر از ایران

تیم ملی فوتبال ایران بازیهای خاطره انگیز و پیروزیهای پر گل زیادی در تاریخ این مسابقات به دست آورده است که یکی از این دیدارهای پرگل که می تواند سومین پیروزی قاطع تاریخ مسابقات باشد، مقابل سنگاپور در هفتمین دوره این بازیها بود.

هفتمین دوره این مسابقات در سال ۱۹۸۰ و به میزبانی کویت برگزار شد و تیم ملی ایران در نقش مدافع عنوان قهرمانی در این مسابقات حضور یافت. 

بهترین نتیجه این دوره از بازیها که تبدیل به سومین نتیجه خوب همه ادوار این مسابقات شد هم نصیب تیم ایران شد. تیم ملی کشورمان در مرحله گروهی این مسابقات موفق شد حریف خود سنگاپور را با نتیجه ۷ بر صفر مغلوب کند.

در این دیدار بهتاش فریبا که آقای گل این دوره از مسابقات شد ۴ بار گلزنی کرد. عبدالرضا برزگری ۲ و حسن روشن هم یک گل برای تیم ملی ایران زدند تا این نتیجه شگفت آور در این بازی رقم بخورد. 

عجیب ترین نتیجه همه ادوار

باوجود این که در تاریخ برگزاری مسابقات دیدارهای پر گل کم نبوده، اما عجیب ترین بازی پر گل در تاریخ این مسابقات به دیدار تیم های ایران و کره جنوبی باز می گردد. دیداری که در یازدهمین دوره این مسابقات انجام شد. 

امارات به سال ۱۹۹۶ میزبان یازدهمین دوره جام ملتهای آسیا بود و دو قطب فوتبال آسیا که ایران و کره باشند در گروه های اول و دوم این مسابقات حضور داشتند.

تیم ملی ایران در گروه دوم بالاتر از عربستان، عراق و تایلند بعنوان سرگروه به مرحله بعدی صعود کرد اما کروه جنوبی که با امارات، کویت و اندونزی همگروه بود به سختی و بعنوان تیم سوم از گروه خود صعود کرد. 

دو تیم در مرحله یک چهارم نهایی مسابقات به هم برخورد کردند که ملی پوشان کشورمان در دیداری خاطره انگیز عجیب ترین نتیجه پرگل تاریخ مسابقات را با پیروزی ۶ بر ۲ مقابل کره جنوبی به ثبت رساندند.

در این دیدار علی دایی ۴ بار موفق به باز کردن دروازه کره‌ای ها شد و خداداد عزیزی و کریم باقری هم هرکدام یک گل زدند. «کیم دو-هون» و «شین تائه-یونگ» هم هر کدام یک بار برای کره جنوبی گلزنی کردند تا این نتیجه عجیب در آن بازی به دست آید.

سایر نتایج پر گل

از دیگر نتایج پر گل ادوار گذشته جام ملتهای آسیا می توان به نتایج زیر اشاره کرد؛

* در چهارمین دوره این مسابقات رژیم اشغالگر قدس توانست با نتیجه ۶ بر صفر هنگ کنگ را شکست دهد. 

* در هفتمین دوره این مسابقات تیم ملی چین موفق شد با نتیجه ۶ بر صفر بنگلادش را شکست دهد.

* در هشتمین دوره این مسابقات تیم فوتبال چین موفق شد با نتیجه ۵ بر صفر امارات را شکست دهد.

* در یازدهمین دوره این مسابقات عربستان موفق شد با نتیجه ۶ بر صفر تایلند را شکست دهد. 

* در دوازدهمین دوره این مسابقات تیم ملی ازبکستان موفق شد با نتیجه ۵ بر صفر مالزی را شکست دهد.

* در پانزدهمین دوره این مسابقات استرالیا موفق شد با نتیجه ۶ بر صفر ازبکستان را شکست دهد. در همین دوره ژاپن نیز توانست عربستان را با نتیجه ۵ بر صفر شکست دهد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۰۸۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین نتایج قبل از برگزاری مسابقات در سطوح پایه فوتبال!

مربی سابق تیم فوتبال نونهالان استقلال می‌گوید در سطوح پایه خیلی‌ها قبل از بازی تلاش می‌کنند نتایج را تعیین کنند، بنابراین تهدید، توهین و درگیری‌هایی در همین راستا مشاهده می‌شود. - اخبار ورزشی -

امین منوچهری در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در مورد وجود خشونت در فوتبال پایه کشور، اظهار داشت: ما باید در سطوح پایه بهتر و بیشتر به بازیکنان توجه کنیم و حتماً مقوله آموزش را سرلوحه کارمان قرار بدهیم. از شخص بازیکن گرفته تا خانواده و باشگاهش باید تحت آموزش کافی باشند. متأسفانه سود مالی بعضی نفرات و یکسری خرید و فروش امتیازات تیم‌ها، بالا و پایین آمدن تیم‌ها باعث بروز شرایط بدی در فوتبال پایه ایران شده است. ما باید اولویت‌مان را در سطح فوتبال پایه تغییر بدهیم و آموزش در درجه اول قرار بگیرد.

وی افزود: در سطوح پایه خیلی‌ها قبل از بازی تلاش می‌کنند نتایج را تعیین کنند، بنابراین تهدید، توهین و درگیری‌هایی که اصلاً مناسب فضای فوتبال پایه نیست، در همین راستا مشاهده می‌شود. در یکی از بازی‌ها، شاهد این بودیم که مربی حریف وقتی مهاجم یا بازیکنش به محوطه جریمه ما می‌رسید، با صدای بلند خطاب به او می‌گفت «خودت را زمین بینداز». یک بار که بازیکن حرفش را گوش کرد داور همان لحظه پنالتی را اعلام کرد. اگر هماهنگی قبل از بازی صورت نگرفته بود، چرا مربی از دقیقه اول مسابقه باید چنین درخواستی از شاگردانش داشته باشد؟  طبیعتاً وقتی بازیکن نونهالی چنین رفتارها و  خشونتی را مشاهده کند با همین تأثیرات منفی به سطح بالاتر فوتبال ایران می‌رود.

سرمربی پیشین تیم نونهالان استقلال درباره اینکه آیا خانواده بازیکنانی که در تست فوتبال مردود می‌شوند با مربی درگیری فیزیکی پیدا می‌کنند، گفت: در فوتبال پایه بسیار موضوع عادی است که وقتی بازیکنی را در تست قبول نمی‌کنید، همان روز یا روزهای بعدتر باید با بستگان، آشنایان و...پاسخگو باشید و شاید حتی با شما درگیر شوند! طبیعی است که هر فردی بخواهد از نفوذ، قدرت و آشنایی‌اش برای تحمیل فرزند یا آشنایان خود به تیم باشگاهی تلاش کند. ما باید آدم‌های درستی را برای قبول مسئولیت در سطوح پایه انتخاب کنیم و معیارهای مشخصی وجود داشته باشد که دچار مشکل نشویم.

«آیا این موضوع صحت دارد که بعضی تیم‌ها برای تعیین نتایج از افراد اوباش روی سکوها ضمن تهدید داور و بازیکن استفاده می‌کنند.» منوچهری در واکنش به طرح این موضوع تصریح کرد: متأسفانه در بعضی بازی‌ها شرایط خوبی وجود ندارد. در سطح نونهالان معمولاً خانواده‌ها به همراه بازیکن در محل بازی حاضر می‌شوند. واقعاً فصل گذشته بازی‌هایی وجود داشت که خود من و خانواده‌ها احساس امنیت جانی نداشتیم. فراموش نکنید که به خاطر وضعیت زیرساخت‌ها معمولاً خانواده میهمان و میزبان در یک جا مستقر می‌شوند و چون آموزش مناسبی در این سطح صورت نگرفته ممکن است با رفتارهای احساسی مواجه شویم.

وی راجع‌به تأثیر زیرساخت‌ها در وضعیت فعلی فوتبال کشور، تأکید کرد: بازیکنان 14 یا 15 ساله که در زمین چمن مصنوعی تمرین می‌کنند با مشکلات و مصدومیت‌های زیادی در غضروف و تاندون مواجه می‌شوند. ضمن اینکه هر چقدر از نظر زیرساختی شرایط مناسب‌تری ایجاد کنیم، درگیری‌ها کاهش پیدا می‌کند. به نظرم اگر باشگاه‌های بزرگ کشور هزینه خرید یک بازیکن را به توسعه فوتبال پایه خود اختصاص بدهند امکان پرورش 300 بازیکن وجود دارد که در آینده می‌تواند از نظر فنی و مالی به باشگاه کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیدار قهرمانان فوتسال با رهبر انقلاب (عکس)
  • ایران می‌تواند میزبان خوبی برای قهرمانی آسیا باشد
  • رقابت ۵۷۲ تکواندوکار در مسابقات قهرمانی آسیا
  • ورزش ایران امن باید به آسیا شناسانده شود/میزبانی مسابقات جهانی
  • شجاع گل سال آسیا را تکرار کرد
  • برتری تراکتور و هوادار در نیمه اول/ صنعت نفت جان گرفت
  • نشست پریچهره با رئیس کنفدراسیون سپک تاکرای آسیا
  • جلسه‌ای مهم برای سپک تاکرا ایران/ تهران میزبان قهرمانی آسیا شد
  • تعیین نتایج قبل از برگزاری مسابقات در سطوح پایه فوتبال!
  • درخشش شناگران روشندل ساروی در مسابقات قهرمانی کشور